De toepassing van Botox bij uw liquid facelift

De bekendste Botuline toxine in de wereld

Botox

Wat is Botox? 

Botox is een gezuiverde Botuline toxine type A. Het blokkeert tijdelijk de samentrekking van spiertjes in het gezicht die in verbinding staan met de huid. Botox helpt om spieractiviteit te verminderen en is daarom geschikt om spiergerelateerde rimpels te behandelen. Wat nog steeds niet veel mensen weten is dat Botox een merknaam is, net als de andere bekendste Botuline toxines Azzalure en Bocouture.
Botox en Azzalure zijn de bekendste en veiligste Botuline toxines die er zijn in de wereld. 

Botox en veiligheid
Botox wordt in de medische wereld al meer dan 20 jaar gebruikt in de neurologie en oogheelkunde. Al bijna 20 jaar behoort Botox tot een van de meest gebruikte injectables in de cosmetische branche. Een behandeling met Botox is zeer veilig. Het werkt alleen op de behandelde spier en heeft geen effect op de rest van het gezicht of lichaam. Nadat de Botox is uitgewerkt herstelt de spieractiviteit zich volledig.
Een Botox-behandeling is dus zeer veilig, mits natuurlijk uitgevoerd volgens strenge normen en door ervaren artsen. Een goede kennis van de anatomie van de aangezichtsspieren is van essentieel belang. Controleer dit altijd wanneer u voor een kliniek of arts kiest.

Waarvoor is Botox geschikt?
Botox is vooral geschikt voor de fronsrimpel, voorhoofdsrimpels, kraaienpootjes en lachrimpels. Ook wordt Botox veel gebruikt om overmatig zweten te stoppen of migraine te verhelpen. Daarnaast is Botox geschikt voor het behandelen bij bij tandenknarsen en een tandvleeslach.


Botox indicaties

Botox en liquid facelift
Botox wordt veel gebruikt bij de liquid facelift behandeling. Vooral de combinatie van een filler met Botox voor de fronsrimpel en kraaienpootjes is populair. 

De behandeling met Botox
Een Botox behandeling duurt 15 tot 20 minuten. Botox wordt met een zeer dun naaldje in de spier geïnjecteerd en zorgt ervoor dat die spier (tijdelijk) niet meer geactiveerd kan worden. De spier ontspant zich voor een bepaalde duur. Dit ontspannende effect treedt overigens enkele dagen na de Botox-behandeling op. Na twee weken is een optimaal resultaat behaald. 

Direct na de Botox-behandeling
Na de behandeling met Botox kan de geinjecteerde plek kort rood zien. Er is ook een kans op een blauw plekje, al is deze kans niet groot. De blauwe plek kunt u camoufleren mocht u dat willen. U kunt na de Botox-behandeling direct weer alles doen en u kunt u huid direct behandelen zoals u dat gewend bent. Zonnenbank op dezelfde dag wordt enkel afgeraden. Ook wordt afgeraden druk uit te oefenen op het behandelde gebied.

Het resultaat van de behandeling
De werking van Botox begint na drie tot vier dagen en is na twee weken optimaal. De werkingsduur en het resultaat van een Botox-behandeling verschillen van persoon tot persoon. Na de eerste behandeling werkt het middel meestal drie tot vier maanden. Bij meer behandelingen zal het resultaat wat langer aanhouden in veel gevallen. De meeste mensen gaan twee keer per jaar naar de kliniek voor een behandeling met Botox.

Controle afspraak
Wanneer u voor het eerst een behandeling met Botox laat uitvoeren, plannen we een controleafspraak in met de arts om het resultaat van de Botox-behandeling te bespreken. Mocht het nodig zijn kan er nog wat Botox bijgespoten worden. Hier hoeft u niet voor te betalen. Elke spier en persoon is anders, vandaar dat een controleafspraak bij een eerste behandeling zeer belangrijk is.

Gratis consultgesprek?

Een logische volgende stap

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van Botox bij een liquid facelift? Of wellicht heeft u enkel interesse in een behandeling van de fronsrimpels, migraine, overmatig zweten of kraaienpootjes? Een volgende noodzakelijke stap is een consult met een gespecialiseerde arts om de mogelijkheden te bespreken. U moet hiervoor een afspraak maken. Dit kan telefonisch via telefoonnummer 076 - 542 31 54 of u kunt het contactformulier invullen. Telefonisch zijn we maandag t/m zondag van 8.00 tot 22.00 uur bereikbaar.

Contact opnemen

Maak een afspraak
Of bel ons: 076 - 542 31 54
Maandag t/m zondag
van 8h00 tot 22h00
Stel een vraag
Meer informatie