Lees hier het laatste nieuws over de liquid facelift

Lees hier het laatste nieuws over de liquid facelift. De laatste ontwikkelingen, interessante artikelen en actualiteiten in de media over de liquid facelift.

Nadelen fillers

18 september 2015

Er wordt vaak gedacht dat alles wat in het gezicht wordt geïnjecteerd, Botox is. Dit is echter een misverstand. Een filler is namelijk een vuller die rimpels opvult. Een filler wordt bijvoorbeeld gebruikt bij het opvullen van lippen, rokerslijntjes, neus-lippenplooien, hangende mondhoeken of het opvullen van de jukbeenderen. Daarnaast wordt een filler ook gebruikt voor een handverjonging of het opvullen van het decolleté. Voor een liquid facelift wordt ook gebruik gemaakt van fillers. Door middel van fillers wordt het volume in de huid hersteld, waardoor lijntjes en rimpels opgevuld worden.

Soorten fillers
Er zijn verschillende soorten fillers. Permanente fillers zijn inmiddels verboden in Nederland. Er wordt daarom uitsluitend gebruik gemaakt van tijdelijke fillers. Hyaluronzuur fillers en collageen stimulerende fillers worden het meest gebruikt. Het verschil is dat collageen stimulerende fillers het weefsel in de huid stimuleren. Juvéderm, Restylane en Emervel zijn hyaluronzuurfillers en Radiesse is een collageen stimulerende filler. Voor een liquid facelift wordt ook gebruik gemaakt van Botox en Azzalure.

Nadelen fillers
Er zitten ook nadelen aan fillers. Omdat er tijdens een behandeling met fillers gebruik wordt gemaakt van naalden, is er een risico op zwellingen. Daarnaast is er een kans op blauwe plekken. Deze blauwe plekken zijn amper te voorkomen. De blauwe plekken houden meestal een paar dagen aan, maar kunnen na een dag prima gecamoufleerd worden.
Een ander nadeel van fillers is dat, wanneer er te veel fillers worden gebruikt, het resultaat onnatuurlijk kan zijn. Het is daarom erg belangrijk om je te verdiepen in de arts die je gaat behandelen. Op websites als kliniekervaringen.nl kun je reviews lezen over verschillende artsen en klinieken. Op deze pagina vindt u een overzicht van de artsen die in onze kliniek werken.
Het gevreesde nadeel van fillers is de kans op bultjes. Bultjes kunnen een gevolg zijn van een allergische reactie of een complicatie. De bultjes verdwijnen vaak vanzelf weer na een aantal dagen.

Iets doen tegen nadelen fillers?
Zoals eerder genoemd is het erg belangrijk om je te verdiepen in de kliniek waar je je laat behandelen en de arts die de behandeling uit gaat voeren. Wanneer je last krijgt van de nadelen van fillers is het verstandig om contact op te nemen met de kliniek. Zij zullen dan op zoek gaan naar een oplossing. Wanneer er een complicatie opgetreden is kan er altijd voor gekozen worden om de filler weer op te laten lossen.

Terug

Contact opnemen

Maak een afspraak
Of bel ons: 076 - 542 31 54
Maandag t/m zondag
van 8h00 tot 22h00
Stel een vraag
Meer informatie

Laatste nieuws


Kijk uit. Jezelf mooier maken kan lelijk uitpakken.

Eindelijk: de overheid, ofwel Minister Edith Schippers van Volksgezondheid, heeft een slogan laten ontwikkelen die moet waarschuwen tegen...

Lees verder

Botox en lippen?

Lippen opvullen met Botox?  Vaak krijgen wij de vraag: "Hoeveel Botox heb ik in mijn lippen nodig?" en "Kan Botox ook in de lippen ...

Lees verder

Kies voor een facelift zonder operatie

Als u ouder wordt, verandert de uitstraling van uw gezicht. Dit komt onder andere omdat het menselijk lichaam vanaf het 25ste levensjaar ...

Lees verder

Nadelen fillers

Er wordt vaak gedacht dat alles wat in het gezicht wordt geïnjecteerd, Botox is. Dit is echter een misverstand. Een filler is nameli...

Lees verder